Energiebespaarlening

Energiebesparende maatregelen vragen doorgaans om een flinke investering. U kunt ervoor kiezen om een lening voor energiebesparing af te sluiten. Er zijn verschillende instanties die dit soort leningen verstrekken.

De Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening wordt sinds januari 2014 verstrekt aan huiseigenaren vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds, een samenwerking van ASN Bank, de Rabobank en de Rijksoverheid. De Energiebespaarlening bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000. Bedragen tot € 5.000 moeten in zeven jaar terugbetaald worden (rentepercentage: 3,4%). Hogere leningen hebben een terugbetaaltijd van tien jaar (rentepercentage: 3,8%).

De Energiebespaarlening mag onder andere gebruikt worden voor het aanbrengen van isolatie, zonnepanelen en de installatie van een zonneboiler.

De Regionale Duurzaamheidslening

Bij bepaalde gemeenten is het mogelijk een Duurzaamheidslening aan te vragen van minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000. Bedragen tot € 5.000 moeten in tien jaar terugbetaald worden. Hogere leningen hebben een terugbetaaltijd van vijftien jaar. Het rentepercentage wordt vastgesteld op moment van aanmelden.

« Back to Glossary Index