Isolatie

Een energiebesparende maatregel is het isoleren van uw huis, waardoor er minder warmte verloren gaat. Er zijn verschillende vormen van isolatie. De kosten voor isolatie zijn onder meer afhankelijk van de materiaalkeuze, het te isoleren oppervlak en de vochtigheid in huis, maar liggen gemiddeld tussen de €15 tot €130 per m2.

Vloerisolatie

Met vloerisolatie gaat er geen warmte meer verloren via de vloer en neemt het comfort in huis toe, omdat uw vloer warmer aanvoelt.

Gevelisolatie of spouwmuurisolatie

Door de muren van uw huis te isoleren, blijft warmte meer in huis. Spouwmuurisolatie is de meest populaire methode, waarbij glaswol geplaatst wordt in de spouw.

Dakisolatie

Via het dak gaat de meeste warmte verloren. U kunt ervoor kiezen om de binnen- of buitenkant van een schuin dak te isoleren.

Kruipruimte isolatie

Isolatie van de kruipruimte is een goede methode tegen een vochtig huis.

Isolatieglas

Isolatieglas bestaat uit meerdere lagen glas, waar een dunne laag lucht of gas tussen zit. Met isolatieglas blijft de warmte niet alleen beter in huis, maar ook zal er minder tocht zijn. Het isolatieglas werkt bovendien geluidsisolerend. Er zijn verschillende varianten van isolatieglas verkrijgbaar, variërend van gewoon dubbelglas tot HR+++ (drievoudig glas).

« Back to Glossary Index