CV-ketel

Een CV-ketel of centraleverwarmingsketel is een onderdeel van de centrale verwarming in huis. De CV-ketel zorgt voor warm water dat de verschillende kamers in een huis verwarmt. De HR-ketel is een CV-ketel met een hoog rendement.

Een CV-ketel werkt meestal op aardgas. De temperatuur in huis ordt meestal geregeld door een thermostaat. Als de temperatuur onder het ingestelde minimum komt, wordt de gastoevoer naar de waakvlam geopend. Middels de brander wordt het water opgewarmd, waarna het via een circulatiepomp door de leidingen en radiatoren wordt gepompt. Komt de temperatuur weer op het juiste niveau, dan wordt de gastoevoer weer afgesloten, waardoor de warmte-afgifte aan het ketelwater wordt gestopt.

 

CV-ketel en andere begrippen

Uitleg van het begrip CV-ketel en andere energie begrippen vindt u op Energieleveranciers.nl. Ook kunt u hier de prijzen van energie vergelijken. Onze energievergelijker is overzichtelijk en betrouwbaar.

Met onze gratis overstapservice is overstappen van energieleverancier nog makkelijker. U kunt honderden euro’s per jaar besparen!

« Back to Glossary Index