Energieveiling

Verschillende websites bieden de mogelijkheid om via een energieveiling over te stappen naar een andere leverancier. Op een energieveiling wordt het aanbod van verschillende energieleveranciers tegen elkaar op geboden. Om gebruik te maken van het aanbod op een energieveiling moet u zich vooraf (vrijblijvend) inschrijven. Hoe meer mensen zich inschrijven voor een energieveiling, hoe groter de korting op een energieproduct. Een ander woord voor energieveiling is energiecollectief of collectieve energie inkoop; meerdere deelnemers kiezen samen voor een nieuwe leverancier.

Is de energieveiling afgelopen, dan wint het energieproduct met het scherpste bod. Iedereen die zich vooraf heeft ingeschreven, kan op dit aanbod ingaan en overstappen. Via een energieveiling kunt u dus een energiecontract met een nieuwe leverancier afsluiten.

Let bij een energieveiling altijd op de prijs van het aangeboden energiecontract. De contracten uit de meest recente energieveilingen bleken namelijk niet het goedkoopst in de markt te zijn. Een overstap via Energieleveranciers.nl levert u gemiddeld een extra besparing op van € 80! Het is daarom raadzaam om voordat u overstapt via een energieveiling, onze energievergelijker in te vullen. Zo ziet u direct welk energiecontract het goedkoopst is voor uw situatie.

« Back to Glossary Index