Contract Controle Protocol (CCP)

De Vereniging Contract Controle Protocol Energie Sector (CCP) is opgericht door erkende leveranciers van energie in Nederland. Leden hebben een convenant gesloten waarin verschillende processen beschreven staan voor de afhandeling van switchopdrachten. Dit zijn verzoeken van klanten die willen veranderen van energieleverancier.

Met het Contract Controle Protocol werden dubbele contracten en contractbreuk zo veel mogelijk voorkomen als klanten willen overstappen van energieleverancier. Sinds 2013 wordt deze informatie bijgehouden in het Contract Einde Register (CER).

Aangesloten energieleveranciers houden een centrale databank met daarin alle lopende energiecontracten. In de databank staat de einddatum, opzegtermijn, verlengperiode en of het contract is opgezegd.

In 2009 is de Vereniging CCP opgeheven en vanaf 1 januari 2010 zijn alle zaken overgedragen aan de Vereniging NEDU / EDSN.

Contract Einde Register (CER)

Sinds 1 augustus 2013 wordt alle contractinformatie bijgehouden in het Contract Einde Register (CER). Sinds 25 januari 2020 is het Contract Einde Register (CER) niet meer toegankelijk voor energieleveranciers.

« Back to Glossary Index